Hungarian
English
Termékek
K-Karp Reaction Xt 8000 orsó
59.495 Ft
44.620 Ft
Kedvezmény: 14.875 Ft 25%

K-Karp Reaction Xt 8000 orsó

59.495 Ft
44.620 Ft
Kedvezmény: 14.875 Ft 25%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó
Készletszint: Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2024. június 14.
Cikkszám: 037-77-800
Egységár: 44.620,00 Ft/db

Leírás

Amikor nagyhalas horgászatra adjuk a fejünket annak reményéban, hogy hogy meg tudjuk akasztani, ki tudjuk fárasztani életünk halát, nagyon sok szempontot kell szem előtt tartanunk.
Sok más mellett az egyik legfontosabb a távolság kérdése. A legtöbb kapitális hal a parttól messsze, nagyon messze portyázik. Ezért a szerelékünket nagy távolságra kell eljuttatni és behordásra nincsen mindig lehetőség.
A nagy távolságú dobáshoz megfelelő bot és orsó szükséges. Ez utóbbinak tökéletes választás a K-Karp Reaction XT orsó, amely minden porcikájában sugározza a távdobó, nagyhalas mivoltát.
A dob hosszúkás, emiatt a nagy belső átmérő ellenére tetemes mennyiségű zsinór tárolására alkalmas. Az enyhén kúpos, nagy belső átmérőjének és a viszonylag alacsony felső peremének köszönhetően az orsó kiválóan alkalmas nagy távolságú dobások elvégzésére.
Az orsó sajátossága egy speciális – két kis karral ellátott - keret, ami a dob alsó pereme és a rotor közé került és a dobbal együtt mozog. Ennek feladata a zsinór dobról történő leesésekor keletkező gubancolódás megakadályozása.
A megfelelő erő átadásánál fontos szempont, hogy a hajtókar kellően erős és jól megmarkolható legyen. Ezért ezek voltak a fő szempontok a Reaction XT hajtókarjának tervezésekor és kivitelezésekor. Ráadásul a hajtókar tervezéskor figyelembe vették a balanszírozás kérdését is, így a hajtókar forgatása és - vele együtt - a rotor forgása közben is az orsó mindvégig kiegyensúlyozott marad.
Mivel távdobó, nagyhalas orsóról beszélünk, a bejuttatandó szerelék tömege a szokásosnál jóval nagyobb is lehet. Emiatt a dobás kezdete egy kényes pillanat, hiszen nagy tömegnek adunk nagy lendületet, ami nagy energiát generál. Ekkor a legkellemetlenebb dolog ami történhet, hogy a felkapókar véletlenül leesik. Ilyenkor általában búcsút mondhatunk a szereléknek, de nem egy esetben akár bot törés is bekövetkezhet. Arról már nem is szólunk, hogy az ólom milyen röppályát írva hol áll meg…. Ezt a veszélyforrást felismerve az orsó kapott egy biztonsági rendszert (Safe Cast System), ami megakadályozza, hogy a felkapókar véletlenül leessen. Ez a megoldás meggátolja, hogy a hajtókar forgatásával le tudjuk ejteni a felkapókart, ezt minden esetben kézzel kell megtenni. Ilyet meg nem csinál az ember véletlenül….
A továbbfejlesztett fékrendszer túlméretes lamellákat kapott. Ez a nagyobb és pontosabbban állítható fékerő mellett a túlmelegedést is sokkal jobban kezeli. A káros külső hatások (víz(pára), por) bejutását gumitömítés akadályozza meg.

Az orsó tulajdonságai:

 • 8 darab védelemmel ellátott hosszú életű golyós csapágy
 • 1 darab védelemmel ellátott hosszú életű görgős csapágy
 • HI-TECH X-TRA TOUGH grafit ház
 • Ultrakönnyű távdobó dob alumíniumból, speciális felső perem kialakítással a még hosszabb dobásokért
 • Alu felkapókar csavarodás gátló zsinórvezető görgővel
 • Szennyeződéstől védett, finomállítású fékrendszer túlméretes lamellákkal
 • Megerősített főtengely rozsdamentes acélból
 • Visszaforgásgátló
 • Minőségi hajtáslánc (Worm Shaft Gear)
 • Tökéletes zsinórfektetés (Slow Oscillation System : eltérő sebességű dobelemelés és süllyesztés)
 • Felkapókar lecsapódás elleni védelme (Safe Cast System)
 • Erős, ugyanakkor kecses alumínium hajtókar, nagy gumi markolattal 

Az orsóhoz pótdob a 037-77-801 cikkszámon rendelhető.

Tulajdonságok

Áttétel cm 4,7:1(97)
Csapágy 8+1
Dobkapacitás 0,35-380m
Méret 8000
Tömeg 550g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.