Hungarian
English
Termékek

Bemutatkozik a Trabucco Inspiron FDR orsócsalád

2023. 09. 20. 10:21:46

A Trabucco Inspiron FDR orsócsalád - a horgászok visszajelzése alapján - bőven képvisel olyan minőséget és kedvező ár-érték arányt, hogy külön blogbejegyzést is szenteljünk az ismertetésének. 
A cikk elolvasása nemcsak az érdekesség kedvéért lehet hasznos időtöltés. Könnyen előfordulhat, hogy ebben a formában sok feeder horgász találhat rá az őt éveken át kiszolgáló orsókra abban a típusban és kivitelben, ami kézenfekvő megoldást jelent.

Kiknek lehet ideális választás a Trabucco Inspiron FDR orsócsalád?

Talán a megnevezésből is sejteni lehet már, hogy egy Trabucco Inspiron orsó elsősorban a feeder horgászat szerelmesei számára lehet nyerő opció. Elsőfékes kivitelben, kifogástalan minőségben és praktikus rendelkezésre állással.
Külön variációs lehetőséget biztosít a felhasználást tekintve, hogy a termékcsaládban három különböző méret is rendelkezésre áll. A 4500-as kivitel inkább a finomabb szerelékekhez, a rövidebb távolságokhoz ideális. A 6500-as nagyágyú nem véletlenül kapta a Distance nevet, hiszen ez a méret akár a 100 méter feletti dobásokhoz is alkalmas. A köztes megoldás pedig az 5500-as verzió lehet, egyfajta ideális arany középút a használat szempontjából.

Milyen egyedi jellemzői vannak a termékcsaládnak?

Amint az ember első alkalommal kézbe veszi őket, máris feltűnhet, hogy meglepően könnyű feeder orsó modellekről van szó. De ami igazán nagy előny, hogy ez a könnyedség masszív felépítéssel társul, ami extra erőtartalékot ígér.
A szerkezet felépítését tekintve egyrészt a ház, másrészt a rotor is úgynevezett X-Tra Trough Graphite anyagból készült. Speciális anyagról van szó, amely egyszerre biztosít alacsony önsúlyt és tartós teherbírást.
Feeder orsóknál a zsinór egyenletes és könnyű futása elengedhetetlen. A Trabucco Inspiron FDR kiviteleknél erről 5 darab beépített golyóscsapágy gondoskodik. Lényeges hozzátenni, hogy a csapágyak két oldalról a szennyeződések ellen is védettek.

Miként segíthetik még a dobásokat és a fárasztásokat ezek az orsók?

A peca flott menetét segíti, hogy a kapcsolható visszaforgásgátló görgőscsapággyal van ellátva. Szemre is tetszetős, ahogy a zsinórfektetés és a lassú dobemelés csaknem tökéletes. Erről az úgynevezett Slow Oscillation System (S.O.S.) gondoskodik.
Az ember keze gyorsan rááll a használat menetére. Pláne, ha gyakorlottak vagyunk az elsőfékes, finoman állítható fékrendszerrel ellátott kivitelek használatában. Szintén felhasználóbarát megoldás az alumíniumból készült dob, amely távdobásra optimalizált. 

Sok fejfájást segíthet megspórolni a felkapókar túlméretes és a csavarodást megakadályozó zsinórvezető görgője. Pláne, hogy titánium bevonatot is kapott. Mindehhez nem akármilyen kényelem is társul a "T" formájú, gumírozott markolattal.

Milyen árfekvésű és kiknek ideális a Trabucco Inspiron FDR orsócsalád?

Az árfekvés bőven a megengedhető kategóriába tartozik. Pláne, hogy néhány tízezer forintért cserébe az ember tényleg minőségi horgászfelszerelést tud beszerezni egy olyan brand nevével fémjelezve, amelyik szimbóluma a megbízhatóságnak.
Jó szívvel lehet ennek fényében ajánlani a termékcsaládot akár versenykörülményekhez is, egy-egy kiadós hétköznapi feeder pecához pláne. Legyen szó method horgászatról, távolra történő kereső pecáról pontyra, kárászra vagy keszegfélékre.

Tartalomhoz tartozó címkék: Inspiron FDR orsócsalád